Systemisk Terapi og Spiseforstyrrelser

Workshop om systemisk-narrativ forståelse af mennesker med spiseforstyrrelser og behandlingen deraf

3. og 4. november 2018, kl. 09:00 - 16:00

Ved Claus Plenge Johansen, cand.psych. og specialist i psykoterapi og klinisk psykologi

Opdateret d. 22.10.18

!!OBS!! Bemærk venligst at dette kursus vil foregå samme sted begge dage !!OBS!!

Både lørdag d. 3. og søndag d. 4. november vil kurset foregå i Dansk Psykolog Forenings lokaler på Stockholmsgade 27, fra 09:00 til 16:00.

Spiseforstyrrelser er desværre et omfattende problem, særligt blandt unge, og mange familier bliver hårdt ramt. Samtidigt er der mangel på psykologer og psykoterapeuter, der ved noget om spiseforstyrrelser. Dette kursus vil give indblik i mødet med mennesker med spiseforstyrrelser og deres pårørende. Der vil være rig mulighed for at træne terapeutrollen i forhold til denne målgruppe og desuden lejlighed til at fornemme, hvordan den systemisk-narrative tilgang mærkes på patienterne.

Kurset vil være medinddragende og i en samskabende workshopform, med vægten lagt på dialogisk undervisning, refleksion, cases fra virkeligheden, rollespil, supervision, reflekterende teams, krydret med faglige indspark, auditivt og visuelt. Afhængigt af om tilpas mange kursister melder sig som friviligge - der har mod på at skrive kostdag i et par dage op til kurset - vil vi forsøge at skabe rammerne for at prøve at være terapeut i en gruppeterapi session a la psykiatrien.

Claus har flere års erfaring med spiseforstyrrelser, bl.a. fra ambulatorium for spiseforstyrrelser ved Psykoterapeutisk Center Stolpegaard i Hovedstadens Psykiatri. I dag arbejder Claus deltid som privatpraktiserende psykolog, hvor han bl.a. ser børn, unge og voksne med spiseforstyrrelser.

 

Deltagernes forudsætninger:

Deltagelse kræver ikke forhåndsviden om spiseforstyrrelser. Oplægget er mere tænkt som en indføring i området, samt introducerende til behandlingsmuligheder i psykologisk praksis.

 

Et udpluk af nogle af de mange emner, der vil berøres er:

  • Definition af spiseforstyrrelser, inkl. de klassiske diagnoser
  • Mulige årsager til spiseforstyrrelser
  • Det aktivt meningsskabende menneske
  • Sultens Psykologi
  • Det reflekterende teams metode a la Tom Andersen fra Tromsøgruppen
  • Behandling af Spiseforstyrrelser

Kursusholder, Claus Plenge Johansen, er uddannet cand.psych. på Psykologi ved Københavns Universitet i 2003, autoriseret af Dansk Psykolognævn i 2007, godkendt specialist i psykoterapi og klinisk psykolog i 2015, samt ekstern lektor for psykologi ved Københavns Universitet siden 2015.

Claus er efteruddannet og trænet i den socialkonstruktionistiske filosofi, den systemisk-narrative og den eksistentialistiske psykoterapi, hvilket også vil sætte sit præg på  workshoppens indhold og form.

 

 

Prisen for deltagelse på kurset er 550 kr. Du kan købe din billet HER