Emotionsfokuseret parterapi

v. Anja Gundelach Brems

Om parterapi

Det moderne parforhold er under pres. Vi ønsker os en engageret livspartner, en passioneret elsker, en loyal bedste ven, der skal forløse vores indre potentiale – i én og samme person: Vores elskede kærlighedspartner, den eneste ene.
Ikke underligt slår projektet ofte fejl og ender med brud, skilsmisse og knuste drømme. Hvorefter vi starter forfra – igen og igen. Men hvad er den hemmelige ingrediens til varig kærlighed? Hvor er de redskaber og værktøjer, der skal få den store og gådefulde parforholds-ligning til at gå op? Er det flere og bedre kommunikationsstrategier eller forhandlingsteknikker? Eller leder vi ofte efter svar og løsninger de forkerte steder?
Hvis du også er nysgerrig på parforhold, kærlighed og hvad der skaber sunde, nære relationer, så er dette kursus i emotionsfokuseret parterapi (EFT) noget for dig.

Om EFT

EFT tager udgangspunkt i tilknytningsteori og integrerer systemiske, humanistiske og eksperimentelle interventioner. Grundantagelsen i EFT er, kvaliteten af vores nære relationer kan koges ned til spørgsmålet: Er du der for mig? og vores forventning om, hvad vores elskede vil svare.
EFT bygger på en forståelse af, at parforhold, kærlighed og sunde relationer karakteriseres af tryghed og samhørighed. Trygheden gør os stærke, mere selvstændige og kan hele sår og traumer, vi har med os. Det primære formål med EFT parterapi er at støtte parret i at ændre negative mønstre, som fastlåser dem og kan ødelægge deres relation. EFT tilbyder et slags ’landkort’, hvorved parret hjælpes til at skabe en mere tryg relation, hvor de kan sende tydelige signaler, rumme forskelligheder og forstå hinanden.

 

Kursets udbytte

På kurset får du både indblik i teori og nøglebegreber i EFT og de vigtigste terapeutiske interventioner. Du kommer med ind i ’maskinrummet’ og får gennem eksempler fra praksis indblik i de mest typiske vanskeligheder i parterapi.
Gennem rollespil og makkerøvelser får du indblik i parterapeutens ’værktøjskasse’. Du får lejlighed til selv at afprøve de værktøjer og ’greb’, som Anja til daglig anvender i arbejdet med par.
Vi kommer også ind på faren for ’omsorgstræthed’, og hvordan du kan tage hånd om dig selv i det ofte krævende arbejde som parterapeut.

Du kan forvente et trygt rum med masser af plads til at prøve metoden af, til sårbarhed og hvor nøgleordene er respekt for egne og andres grænser og tydelig kommunikation.

 

Forudsætning for deltagelse

Kurset giver en kort indføring i grundlaget for EFT. Du behøver derfor ikke på forhånd have et særligt kendskab til tilgangen for at deltage.

 

Om kursusholderen

Anja Gundelach Brems er autoriseret psykolog og ICEEFT-certificeret parterapeut i emotionsfokuseret parterapi (EFT) – en internationalt anerkendt og evidensbaseret metode.
Anjas særlige faglige interessefelt og speciale er arbejdet med par, og hun har siden 2015 efteruddannet sig og arbejdet med parterapi.
Til daglig har hun praksis som selvstændig psykolog i Tværfagligt hus for mental og kropslig sundhed på Vesterbro i København.

Tidligere har Anja arbejdet med børn, familier og fagligt personale i pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) og været ansat flere steder i privat praksis som psykolog og parterapeut.

Anja er en erfaren underviser både fra Kbh. Universitet, Ørestad Gymnasium, Narrative Perspektiver, Center for Familieudvikling samt sit eget parforholdskursus Styrk dit parforhold.
Du kan læse mere om Anja her: 
www.livs-vaerk.dk

Prisen for at deltage er 550kr.

Billetter kan købes nu på Billetfix!

Praktisk information

  • OBS! KURSET ER KUN FOR PSYKOLOGISTUDERENDE* MED GYLDIGT INDSKRIVNINGSBEVIS FRA ENTEN KU, AU, SDU ELLER AAU.*
  • Kurset foregår både lørdag den 5. September og søndag den 6. September 2020. Begge dage fra kl. 9.30-16.30 I Dansk Psykolog forenings lokaler på Stockholmsgade 27, 2100 København Ø.
  • For at opfylde kriterierne til kursusbeviset skal kursisten have deltaget i hele kurset over begge dage.
  • Medlemmer af Dansk Psykolog forening får 10 % rabat på billetten, som refunderes efter kursets afholdelse.