Digitalisering af Psykologens Rolle

ved Gudmundur Ebenezer, cand.psych

Kommer online terapi til at erstattet offline terapi?

Torsdag d. 27 Februar, kl. 16:15 til 18:00

Kursusgruppen inviterer til et foredrag om online psykologhjælp, og hvilke muligheder og begrænsninger, der ligger i digitalisering af psykologens rolle. Gudmundur Ebenezer, grundlægger af Lifekeys (nordens ledende udbyder af online terapi) vil tage os på en rejse gennem tiden og fortælle, hvordan psykologens rolle har forandret sig, og hvordan internettet har gjort det nødvendigt for alle psykologer at være på nettet.

Forskning og erfaring viser, at online terapi har sammenligning effekt med offline terapi på en række lidelser, herunder PTSD, spiseforstyrrelser, social angst, depression mm. Men internettet skaber også en række unikke etiske og sikkerhedsmæssige udfordringer: Hvordan sætter jeg grænser mellem mit private liv og min rolle som psykolog på nettet? Hvordan leverer jeg sikker terapi samtidig med, at jeg overholder reglerne for GDPR.

I efteråret 2019 godkendte Københavns Universitet for første gang et praktikophold for en psykologistuderende hos en fuldt digitaliseret psykologtjeneste. Praktikopholdet blev vellykket for begge parter og resulterede bl.a. i det her foredrag, om hvordan psykologer i højere grad kan integrere moderne teknologi i deres arbejde.

CEO og iværksætter, Gudmundur Ebenezer, er klinisk psykolog med 15 års erfaring. Han færdiggjorde sin kandidatgrad i Psykologi på Århus Universitet og har siden arbejdet med internationale projekter omkring mental sundhed samt andet psykologarbejde, i både den private og offentlige sektor. I tillæg til at være psykolog har Gudmundur også en mastergrad i International og Europæisk ret, samt en master i udvikling og internationale relationer. Han er desuden en stolt ph.d. afhopper med en stærk tro på teknologi som værktøj til at bryde stigma, sætte mental sundhed på dagsordenen i samfundet og gøre psykologhjælp mere tilgængeligt for mennesker i deres daglige liv.

Alle har lov til at deltage, foredraget er GRATIS for alle.

Hver opmærksom på, at foredraget vil foregå på engelsk.

OBS. Dørene åbnes kl. 16:00 - og der er først til mølle princip for pladser.

Foredraget finder sted Torsdag d. 27. februar kl. 16:15 - 18:00 på Center for Sundhed & Samfund på Øster Farimagsgade 5 i København, lokale 35.01.06.