Genstart din Hjerne

Tirsdag d. 13 november, kl. 17:00 til 19:00

Ved Camilla Kring, forfatter og stifter af B-samfundet

Kursusgruppen inviterer til et tværfagligt foredrag om søvn og dets indflyldese på ens hjerne. Kom med til et spændende og lærerigt arrangement og udforsk emnet med os, når vi blandt andet møder stifteren af B-samfundet, Camilla Kring.

Kronobiologi er det nye sort. Vi er alle født med bestemte døgnrytmer, som vi ikke selv vælger, og som har stor betydning for os menneskers helbred, indlæring og produktivitet. Derfor er det også vigtigt, at vi sover og er vågne på tidspunkter, der er rigtige for præcis den enkelte. Kronobiologien og viden herom kan gøre os klogere på vores familie-, arbejds- og studierytmer, og har potentiale til at transformere vores uddannelsessystem og arbejdstider.

Ud fra den klassiske indeling af A- og B-mennesker ser man, at samfundet er indrettet efter førstnævnte. Der er skabt skoler og arbejdspladser hvor mødetiden er klokken 8:00 mandag morgen, og det er ultimativt de morgenfriske som belønnes ved bedre produktivitet og læringsudbytte. Det er en udbredt opfattelse, at det er gode mennesker som står tidligt op, hvorfor B-mennesker kan føle skyld og skam over ikke at møde ind og være frisk tidligt på dagen.

 

A-mennesket står tidligt op, går tidligt i seng, og sover fantastisk i hverdagene fordi arbejde og studie er indrettet derefter. B-mennesket foretrækker det modsatte, altså at sove længe og gå sent i seng. Det betyder også at B-mennesket akkumulerer et kæmpe søvnpres på arbejdsdage, og sover derfor mere på fridage. Netop dette politiske tema vil stifter af B-samfundet, civilingeniør, foredragsholder og forfatter Camilla Kring udfolde for os i foredraget ”Genstart din hjerne”. Her vil Camilla med pointer fra sin bog Jeg er B-menneske: Kampskrift for et samfund der understøtter alle døgnrytmer, tale om kronobiologiens relevans for os, vores søvn og helbred, samtidig med at hun italesætter diskurser og opfattelser i samfundet som kan påvirke vores livskvalitet.

Alle har lov til at deltage

OBS: Dørene åbnes kl. 17:00 - Først til mølle princip for pladser

Foredraget finder sted tirsdag d. 13 november kl 17:00 til 19:00

på Center for Sundhed og Samfund, lokale 35.01.44